Svenska
Hem Tjänster Om Oss Publikationer Blogg Nyheter Resurser Kontakta Oss

A Way With Words specializes in translation, writing, and editing, with a focus on the Scandinavian languages.

Copyright (c) 2008-2012 A Way With Words. All rights reserved.

English


KorrekturläsningB.J. Epstein har varit korrekturläsare och redaktör sedan 1990-talet. Hon har utfört arbete åt många olika förlag, publikationer, organisationer, universitet, författare och andra. Hon korrekturläser främst texter på engelska, men hon korrekturläser också regelbundet svenska texter, särskilt svenska översättningar av engelska verk.


Korrläsning handlar inte bara om att korrigera ett dokuments kommatecken eller att förbättra grammatik; det handlar om att forma en välskriven och begriplig text. För företag och individer som försöker få fram sitt budskap, om det nu är till kunder, kollegor eller konkurrenter, är en skicklig och kunnig användning av språk och stil mycket viktigt.


När B.J. korrekturläser din text, är det inte så att du bara skickar henne din text och sedan får en förbättrad version tillbaka. Snarare är redigeringen en process som du och B.J. inleder tillsammans. I allmänhet går texten fram och tillbaka mellan dig och B.J. ett antal gånger. Först kommer hon att prata med dig om frågor som, till exempel, om du vill använda brittisk- eller amerikanskengelska, om din målgrupp består av akademiker eller annan specialiserad grupp eller lekmanna läsare, om det finns en viss stil du vill eller behöver använda, och så vidare. Hon kommer då att gå igenom din text, göra ändringar och skriva en lista med frågor, kommentarer och förslag. Du kan sedan titta igenom förändringarna, och bestämma vad du vill acceptera eller inte, och besvara hennes frågor eller göra ytterligare ändringar baserade på hennes förslag. Efter det kommer B.J. att korrekturläsa din text en andra gång. Det må hända att hon skickar texten tillbaka till dig med fler frågor och förslag, eller att du väljer att du vill göra flera ändringar. Ibland blir det en tredje eller till och med en fjärde omgång. Ofta ger B.J. information eller förklaringar om engelsk grammatik, stavning, interpunktion och skrift i allmänhet, och då lär du dig nya saker också.


Vad allt detta betyder är att en förbättrad text återkommer till dig, men du också lär dig mer om att skriva på engelska och om det engelska språket. Med noggrann uppmärksamhet på detaljer och språk, kommer B.J. att hjälpa din bra dokument blir utmärkt.


Kontakta B.J.