Svenska
Hem Tjänster Om Oss Publikationer Blogg Nyheter Resurser Kontakta Oss

A Way With Words specializes in translation, writing, and editing, with a focus on the Scandinavian languages.

Copyright (c) 2008-2012 A Way With Words. All rights reserved.

English


ÖversättningB.J. Epstein har arbetat som översättare sedan 2002. Hon har översatt många olika typer av texter från svenska, danska och norska till engelska och ibland även från engelska och danska till svenska.


B.J. specialiserar sig på ett antal olika typer av texter:


-- mat (recept, menyer, kokböcker, restaurangrecensioner, restaurangwebbsidor, essäer om mat och liknande),


-- kulturella texter (turistbroschyrer, beskrivningar av historiska och kulturella platser, guideböcker, m.m.),


-- akademiska texter inom humaniora och samhällsvetenskap (avhandlingar, uppsatser, artiklar och så vidare), och


-- litterära texter (litteratur för barn och vuxna, deckare, romaner, noveller, pjäser, dikter och dylikt). Hon har även översatt ett libretto!


Hon har översatt texter i många andra områden, men de här är hennes nyckelområden, och hon studerar och forskar inom dessa områden regelbundet för att ständigt förbättra sina färdigheter och kunskaper.


Så vad får du när du anställer B.J.? Som översättare, är det inte bara att hon kan de skandinaviska språken och kan förmedla skandinaviska texter på engelska, men också att hon har andra färdigheter. Till exempel, eftersom hon är akademiker, förstår hon de teoretiska begreppen bakom praktiken, och det informerar hur hon översätter, och även hjälper henne att förklara hennes översättnings- och korrläsningsval för dig. Eftersom hon är en erfaren skribent och redaktör, får du också någon som kan skriva bra texter på engelska, som redigerar/korrekturläser sitt arbete noggrant, och som ser till att varje text är så bra som möjligt. Hon är också medlem i både Sveriges Facköversättarförening och Swedish-English Literary Translators’ Association, så hon tar sin professionalitet på allvar.


Kort sagt, på grund av hennes utbildning, hennes erfarenhet, och hennes passion för språk, B.J. kan översätta på en annan nivå än många andra.


Kontakta B.J.